• 06ELO

  Yrittäjän tervehdys

  Moi! Olen Tomi-Matti ”Tomppa” Heino. Liikunta -ja hyvinvointialan ammattilainen Turusta. Toimin yrittäjänä moood-nimisessä kuntokeskuksessa Liedossa. Lisäksi valmennan urheilijoita ja kuntoiljoita sekä teen työhyvinvointivalmennuksia ja opetuksia luentoineen Suomessa.

  Henkilöhistoria:
  Olen kotoisin Porvoosta ja n. 6vuotiaana aloitin kauniin kotikaupunkini kulmilla seuratoiminnan jalkapallossa. Siitä oikeastaan alkoi urheilija minäkuvani kehittyä ja vahvistua. Harrastuksia tuli lisää ja intohimoni liikuntaan vain kasvoi. N. 20-kymppiseksi asti tulikin seura- ja kilpaurheilukokemusta monessa lajissa: Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu, pesäpallo, amerikkalainen jalkapallo, koripallo.

  Nuoruuden tuhannet treenitunnit sekä liittojen leirit testeineen, luentoineen ja harjoituksineen loivat korvaamattoman pohjan tulevalle ammatinharjoittamiselle.

  Koulutus- ja työtaustaa: Alan pääkoulutukseni on hankittu 6-vuoden opiskeluilla Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnassa. Alaa tukevia koulutuksia on liikunnanohjauksen opinnot Varalan urheiluopistossa sekä vuoden mittainen hyvinvointivalmentajatutkinto kotimaan johtavassa alan yrityksessä. Kaikki valmentaminen ja ohjaaminen on ihmisten kohtaamista, joten kasvatustieteen cumlaude ja psykologian approbatur tutkinnot ovat tärkeitä täydennyksiä monitahoisella alalla.

  Opiskeluajoista lähtien olen työskennellyt alan eri sektoreilla. Olen opettanut oppilaita, kouluttanut aikuisopiskelijoita, valmentanut ja ohjannut yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Lisäksi valmennan ja olen valmentanut yleisurheilijoita, vomanostajia, yk-joukkojen ihmisiä, virkavaltaa ja muidenkin lajien SM-urheijoita. Päätoimisia tehtäviä on ollut myös mm. liikunnan- ja terveystiedon opettajana toimiminen yläkouluissa ja lukioissa, sekä hyvinvointivalmennustyöt ja koulutukset ympäri Suomea eri alan yrityksissä ja organisaatioissa.

  Ajatuksia: Lukuisat kohtaamiset opetusten, luentojen, lajikoulujen ja valmennusten merkeissä on antanut kattavan kuvan ihmisluonteesta, ongelmakohdista ja mahdollisuuksista. Perusluonteemme on mukavuudenhaluinen ja meillä on taipumuksena haluta hyvä olo nopeasti vailla kärsivällisyyttä. Kuitenkaan nämä ”pikavipit” eivät ole oikotie onneen, vaan kävelemme koko ajan enemmän väärään suuntaan. Usein tiedostamme esim. iltasuklaalevyn turvotuksessa ja yhdenkerroksen hissinkäytössä asian itsekin, mutta tieto/taito/tahto ei aina riitä muutoksen tekemiseen. Kilpaurhelijat ja tavoitteelliset treenaajat tarvitsee myös asiantuntevan ja tiukan valmennuksen, jotta kehitys on mahdollista. Parempi elämänlaatu odottaa kuitenkin oven takana. Otetaan yksi askel kerrallaan ja vaikka valmennusapua käyttäen. Kaikissa on potentiaalia ja yhdessä tekemällä onnistuu!

  Terveyttä edistävä käyttäytyminen ja elämäntaparemontti vaativat asennetta ja sisäistä motivaatiota, mutta näistä asioista ei ole juuri kiistanalaisia tutkimuksia. Liikkumattomuus sairastuttaa ja tappaa. Säännöllinen liikkuminen taas edistää fyysistä/psyykkistä ja sosiaalista terveyttä.

  Moood tarjoaa hyvää oloa! Sijainniltaan liikunta on lähelläsi! Täällä voit olla oma itsesi ulkonäköön ja kuntotasoon katsomatta. Omatoimiharjoittelu, valmennuspalvelut ja yksityistunnit antavat sinulle mahdollisuuden ympärivuotiseen hyvinvointielämään. Sydämellisesti tervetuloa!

  Terveisin Tomppa, mooodin yrittäjä